1More Piston Classic fülhallgató teszt – A csúcsfüles

Kincset találtunk.

001_doboz.jpg

Hiánypótló írás következik, magyar nyelvű teszt a 1More Piston Classic agybadugós fülhallgatóról.

A 1More céget a Xiaomi alapította azzal a céllal, hogy a Beats versenytársa legyen olcsóbban, de legalább olyan minőségben. 2013-ban alapították, hatalmas fejlesztőcsapatuk van, villámgyorsan terjeszkednek az egész világon, rengeteg díjat nyertek a kimagasló minőségű és kedvező árú fülhallgatóikkal. Nem kivétel ez alól a Piston Classic sem, iF design díjat kapott.

011_dijak.JPG

 

Kicsomagolás, külső:

Egyszerű papírlap összehajtva, nem is kell több, a lényeg úgyis belül van.

002_doboz.jpg

A papírt kihajtva áttetsző műanyag zacskóban találjuk az átlátszó tetejű műanyagdobozt.

003_doboz.jpg

A doboz egyik oldala össze van ragasztva, úgy nyílik, mint egy ékszerdoboz és a füles műszaki szemmel nézve valóban ékszer.

004_doboz.jpg

Magát a fülhallgatót egy praktikus gumi tartóban tudjuk tárolni amikor éppen nem használjuk. Ezen az árszinten már-már hihetetlen a kidolgozás és a felhasznált anyagok. Alumíniumból készült lézeres megmunkálással a füles teste, nem túl nagy méretű, mégis sikerült a membrán előtt és mögött 1-1 kamrát kialakítani, ami a hangzást javítja. A felület úgy lett kialakítva, hogy ne csak szép legyen, hanem ne maradjon rajta ujjlenyomat miután megfogtuk.

007_felep.jpg

A gombokat és mikrofont tartalmazó rész és a jack csati háza is alumínium, a csatlakozó természetesen aranyozott. A kábeleknél kevlár erősítést alkalmaztak, hogy minél tartósabb legyen és a membrán anyaga titán ötvözet. A súlya 13 g, a kábel 120 cm hosszú. 3 féle színben kapható: szürke, arany és rozéarany. A fülhallgató alatt 3 különböző méretű szilikon betét és egy csipesz lapul.

 006_doboz.jpg

A teszt:

Van, aki szereti a fülhallgatókat és van, aki nem, de abban talán mindenki egyetért, hogy segítségükkel sokkal olcsóbban lehet jó minőségben, nem utolsósorban másokat kevésbé zavarva zenét hallgatni. Én nem vagyok fülhallgató párti, de azért akadt itthon 1 Apple Earpods amivel össze tudtam hasonlítani a tesztalanyt. Nem végeztem műszeres méréseket, gondolom kevesen fognak drága hi-end fülhallgató erősítőt vásárolni hozzá. A hangminőség túlmutat a mobilokon, nem csak zenét hallgathatsz rajta, hanem a felvételek atmoszféráját, minőségét is hallod. Agybadugós, a családot teljesen kizárja, de félig nyitott kialakítású, állítólag pl. a busz zaja kicsit behallatszik, ezt nem próbáltam. Az Earpods-hoz képest sokkal több a mély és kiegyenlítettebb a frekvenciamenet, minden a helyén van; a magasak és a közép frekvenciák is. A gyári adatok: 98 dB érzékenység, frekvenciamenet 20Hz – 20KHz. Erre csak a fülhallgatók képesek, Bluetooth vagy akár hifi hangsugárzók nem tudnak ilyen széles frekvencia spektrumot megjelenteni.

007_f2-3.jpg

A Xiaomi Mi Mix 2 telefont erősítőre cserélve meglepően kicsi a különbség. A füles otthon is megállná a helyét. De nem ez lesz a fő profil, vissza a mobilokhoz: érdemes az online rádióadásoknál a jobb minőségű stream-et választani, az élmény garantált. Minél jobb a forrás, annál jobb az élmény. Jöhet a Youtube. Épp a The Police Walked in 4 Jazz című számot hallgatom a Clash Vanilla Tapes-ről és felfedeztem az elején egy nevetést, amit talán még sosem hallottam. Hotel California az Eagles-től: a gitárok, a cintányér az ének, az egész együttes itt van a fejemben. Sheril Crow - D’yer Mak’er a női énekhangok is nagyon jók. Marty Grosz – The World Is Waiting For The Sunrise két perc beszélgetéssel kezdődik, sokszor hallottam már, de most először érzem, hogy ott ülök a teremben az egyik széken, igazi klarinétot hallok és a nagybőgő szóló is lenyűgöző.

013.JPG

Összegzés:

Minden részlete annyira igényes, hogy felmerül a kérdés, vajon hosszútávon tudják-e tartani ezt a minőséget, vagy ez csak az agresszív piacszerzés idejére szól? Mindenesetre a nyertes ezúttal a vásárló 7000 forint alatt ilyen minőséget nehéz találni. 4 különböző méretű szilikon, hogy mindenkinek kényelmes legyen. 3 féle szín, jó hang; minden egy csomagban. Engem meggyőzött.

009_fules.jpg

 

A hangszórót itt tudod megvásárolni 1 év garanciával, az oldalunkon.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon és oszd meg ismerőseiddel, minél többen tudjanak róla. 

 

A szerzőről:

 

25 éve hobbim a házimozi és a számítástechnika. Évek óta gyűjtöm az információkat magyar, angol és német tesztekből és fórumokon. Egy barátom megkérdezte, hogy van-e kedvem teszteket írni, így kezdtem el a blog-ot. Eddig csak olvastam a fórumokat, mostantól meg is osztom az eddig összegyűjtött infókat. Csak teszteket írok, nem fizetett hirdetéseket. Tervezem, hogy a jövőben házimozi témájú cikkeket is írok.

 

Magno 88