Remax RB-M15 Bluetooth hangszóró teszt – Megtört a jég

A Remax cég meglehetősen új, 2008-ban alapították, központja Florida-ban van. A cég filozófiája: Fiatal, szenvedélyes, divatos és vidám. A cég elsődlegesen a fiatalokat célozza meg és jól csinálja. A feleségem és a lányom is egyből azt mondta, hogy de jól néz ki, amikor meglátták a kertben az asztalon.

ke_p1.png

ke_p2.png

A dobozra is fordítottak időt és energiát a dizájnerek. A fedél eltávolítása után egy szivacsos felületű tartóban megpillantjuk a vászonnal takart hangszórót, amihez egy fixen rögzített bőrszíj is tartozik. Találunk még a dobozban egy töltő kábelt (ma már sokszor ezt is kispórolják) és egy használati útmutatót. A dobozból kiemelve kézbe simul az eszköz, a lekerekített sarkokkal kényelmes a fogása, selymes felületű, jó minőségű műanyag borítást kapott. Az alján egy nagyjából 3x3 centiméteres gumitalp van, nem fog csúszkálni, bárhova is tesszük le. Nagyon könnyű (125g), kis méretű (80x80x36 milliméter), így mindig magunkkal tudjuk vinni akár a lakáson belül, a kertben, vagy utazáskor; hiszen ez a Bluetooth hangszórók lényege.

ke_p3.png

Két oldalán helyezték el a gombokat, amik gumiból készültek és tökéletesen illeszkednek a készülékhez. Határozottan formázottak és finoman működnek. A bekapcsoló gomb mellett találjuk a gumiborítással védett TF kártyaolvasót és a telefonoknál is használt micro USB aljzatot. A másik oldalon a hangerő + és – valamint a Play/Pause multifunkciós gombokat. A borítás nem csak a portól véd, hanem az IPX5 (kisnyomású vízsugár ellen legalább 3 percig védett) minősítés miatt is kell, tehát nem kell aggódni esőben, vagy a konyhában ráfröccsenő víz miatt. 4 centiméteres 5 watt-os hangszóróval szerelték, a teljesítménye 3 watt, 500mAh akkumulátora körülbelül 8 órás üzemidőt tesz lehetővé. Egy darab fehér led van rajta; a bekapcsoló gomb alatt, ez jelzi a bekapcsolt (villog), vagy csatlakoztatott (folyamatosan világít) állapotot. Ez pont elég: van visszajelzés, de nincs zavaró fényorgona…

ke_p4.png

Bekapcsoláskor érkezik a következő meglepetés: Végre egy Bluetooth hangszóró, ami nem egy ázsiai hölgy hangján beszél hozzánk, rettenetes angol akcentussal. Szerintem ez lenne a minimum 2018-ban! Hangeffektekkel informál minket a különböző funkciókról; BT csatlakozáskor például egy gitárhangot hallunk nem azt, hogy ”PHONE CONNECTED!”. Miután telefonunk csatlakozott jöhet az igazi teszt: a zenehallgatás.

ke_p5.png

Nem dübörög, nem csilingel, hanem jól szól. Különböző BT hangszóró reklám anyagokban és tesztekben olvashatjuk, hogy: Ezzel te lehetsz a társaság központja, dübörögnek a basszusok, majd esetleg kitérnek rá, hogy azért nem tökéletes a hangolása… Aki áldozott már néhány száz-ezer forintot egy hifi rendszerre, az tudja, hogy csodák nincsenek. Kis méretű olcsó eszközök sosem fognak úgy szólni mint egy igazi hi-fi rendszer. De nem is ez a céljuk! A mai fogyasztói társadalomban ezek nélkül a hangzatos rövidítések és menő reklámok nélkül már nem lehet eladni semmit. Tehát a dobozon látjuk, hogy HD és HiFi, de ez nem érdekel.

ke_p6.png

Nem fárasztó, hanem épp ellenkezőleg, sokáig hallgatható; konyhában, fürdőben, kertben, mindig hallgathatjuk kedvenc zenéinket, rádióadásunkat. A hangszóró felfelé sugároz, ami jót tesz a hallgatóknak; bármerre ülünk körülötte, senkit sem fog zavarni. Mindenféle zenei stílus hallgatható rajta, nincsenek bizonyos frekvenciák kiemelve, hogy nagyobbnak tűnjön, mint valójában. Nálam egész nap szólt a ház minden zugában, sőt a Laptop beépített hangszórójához képest is komoly minőségi ugrás volt, amikor ezen szólaltak meg a játékok hangjai vagy épp egy film. A gombok a hangerő állítás mellett - hosszan nyomva - a szokásos előre-hátra léptetésre is használhatók.

ke_p7.png

Összegzés:

Igényes kialakítású, hosszan hallgatható; zenehallgatás mellet kihangosítónak is jól használható, kis méretű dizájnos hangszóró, nagyon jó üzemidővel. Kényelmes használat, NFC-vel is csatlakoztatható. És nem beszél ázsiai-angolul – ez egy nagy pluszpont. Egy vicces hibát találtam, a használati útmutató első oldalán nem sikerült helyesen leírni a first és fix szót, gondolom amerikai alkalmazott nem olvasta el a szöveget, de ez legyen vele a legnagyobb baj. Engem meggyőzött, a telefonok és a laptopok hangszórójához képest sokkal jobb.

Magno

 

A hangszórót itt tudod megvásárolni 1 év garanciával, az oldalunkon.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon és oszd meg ismerőseiddel, minél többen tudjanak róla.