Remax RB M11 teszt – A mindenes

 

Remax tesztsorozatunk 3. részéhez érkeztünk és megtaláltuk a legjobbat, ha jó hangot szeretnétek olcsón. Most, hogy lelőttem a poént, remélem azért akad valaki, aki végig olvassa a tesztet, annál is inkább, mert a jó hang nem minden…

001_doboz.jpg

Kicsomagolás, külső:

A doboz végre valami új. Kinyitjuk a tetejét és… Ez csak dísz. Belül egy skiccet találunk a hangszóróról. Ez a fedél 2db mágnessel záródik, roppant igényes megoldás. A kép alatt „Perfect voice” felirattal. Sokat ígér, reméljük valóra is vált belőle valamit. Oldalt nyílik a doboz, amiből egy műanyag tálcát lehet kihúzni.

002_doboz.jpg

A tartozékok a szokásosak: töltő kábel és jack kábel.

p1100214.JPG

A gombok nagy részét a készülék tetején találjuk. Itt is gumiból, de mikrokapcsolókat rejtenek, határozott a nyomáspontjuk és egy halk kattanással jelzik a működést, mint egy igazi hifi erősítőnél. Egy gomb a hátuljára került, ez a bekapcsoló.

004_gombok.JPG

Érdekes megoldás a kétállású ki-be kapcsoló a nyomógomb helyett, de hátránya, hogy BT üzemmódban nem kapcsol ki pár perc inaktivitás után, cserébe hosszú rendelkezésre állási időt (30 óra) ígér a gyártó.

003_elolrol.jpg

Kívülről gumiborítást kapott, két nagy gumitalppal, a hangszórókat szövet takarja. Elég nagy méretű, 190x92x59 mm. Meg lehet fogni, nem csúszkál a gumiborítás miatt, de nincs rajta fogantyú és túl nagy méretű ahhoz, hogy kényelmes legyen. Ez legyen a legnagyobb gond, ha több a hely a hangszóróban, akkor remélhetőleg a hang is jobb lesz. Telefon kihangosítóként is működik, nincs panasz sem a hívó, sem a hívott oldalon. A szokásos funkció gombokkal rendelkezik: üzemmód váltó, hang + -, lejátszás / szünet.

005_oldalrol.JPG

A teszt:

Egész nap hallgattuk, hol internet rádió szólt, hol a lányok néztek filmet a segítségével. Nagy méretű doboz 3db hangszóróval. Éjszaka töltöttem, egy töltéssel két napig hallgattuk, első nap 9 órán keresztül, a másodikon még 10 órát működött, ebből körülbelül a felét jack kábellel, a másik felét Bluetooth kapcsolaton keresztül. A 2x3-as hálószobába nem is kell több, az 5x4-es nappali talán kicsit nagy neki. Azért ne gondoljatok semmi rosszra, csak arról van szó, hogy egy kisebb szobában szépen betölti a teret. 70 Hz-től már egész jól működik, ez elég arra, hogy a dobot, basszusgitárt ne kelljen hozzáképzelni a hallott hangokhoz. A Bluetooth hangszórók úgy vannak tervezve, hogy egy asztal vagy bútor rezgései felerősítsék a mélytartományt, amit nehezen tudnak lesugározni. Rakosgattam én is és néhány próbálkozás után megtaláltam a megfelelő helyet ahhoz, hogy teljesebb legyen a zenei élmény.

007.JPG

 

 

Összegzés:

A legolcsóbb, de nem a legkisebb. Szuper üzemidő, akár 2 nap zenehallgatás töltés nélkül és az árához képest nagyon jó hang. Ez sem tökéletes. Várjunk 7600 Ft? A hangja nincs arányban az árával, hanem sokkal jobb, de nem olyan dizájnos és kevésbé hordozható, mint előző két tesztem alanya. A dizájn hiányosságait (bár a szépég relatív) ellensúlyozandó négyféle színben kapható, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

09.JPG

Gyűlnek a BT hangszórók a lakásban, olyan lehetőségem van, ami az átlag vásárlóknak nem adatik meg. Össze tudom hasonlítani őket, egymás után kapcsolgatva, nyugodt környezetben. Sajnos minden teszt valamennyire szubjektív, de talán elkerülhetitek a segítségével, hogy rossz minőségű cuccokat vegyetek. Én az elmúlt évek során vettem 2 olcsót, egyiket sem jó hallgatni. Ezekből a tesztekből megtudhatjátok, hogy mit érdemes megvenni, ha a dizájn, a méret, a minőség, vagy az ár a legfontosabb. 

Összehasonlítva az eddig tesztelt Remax-ok:

M11: a legnagyobb méret, és a legjobb hang a legolcsóbban. Jack csatlakozó és Micro SD kártya olvasás, telefon kihangosítás és négyféle szín.

M9 (teszt): dizájn mindenekelőtt, de a hangjáról sem feledkeztek meg. Jack csatlakozó és Micro SD kártya olvasás, telefon kihangosítás és négyféle szín.

M15 (teszt): a legkönnyebben hordozható, méretéhez képest jó hang, kismértékben vízálló. Micro SD kártya olvasás, telefon kihangosítás

010.JPGA hangszórót itt tudod megvásárolni 1 év garanciával, az oldalunkon.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon és oszd meg ismerőseiddel, minél többen tudjanak róla. 

 

A szerzőről:

 

25 éve hobbim a házimozi és a számítástechnika. Évek óta gyűjtöm az információkat magyar, angol és német tesztekből és fórumokon. Egy barátom megkérdezte, hogy van-e kedvem teszteket írni, így kezdtem el a blog-ot. Eddig csak olvastam a fórumokat, mostantól meg is osztom az eddig összegyűjtött infókat. Csak teszteket írok, nem fizetett hirdetéseket. Tervezem, hogy a jövőben házimozi témájú cikkeket is írok.

 

Magno 88