Remax RB M20 bluetooth hangszóró teszt – A meglepetés…

Megint egy Remax-ot teszteltem, ezúttal fém külsővel.  

001_doboz.jpg

Kicsomagolás, külső:

Méretes dobozban érkezett a hangszóró: 26x8 cm. Alig vártam, hogy kipróbálhassam az új szerzeményt. Nagy meglepetés ért amikor Newton segített kinyitni a dobozt (ez is úgy nyílik, mint az Apple dobozok, a gravitációra van bízva mikor jutunk a tartalmához).

002_doboz.jpg

Ez ilyen pici? Igen, a hangszóró majdnem belefér állítva a saját dobozába; mérete 18x6 cm, mélysége 2,5 cm. Remélem a hangja majd kárpótol a kis méret ellenére…

007.JPG

Egy darabból készült a külső borítás, hajlított, hogy ne legyen túl egyszerű a kinézete. A teteje fényes fekete tükör, meglátszik rajta minden ujjlenyomat. Itt helyezték el az érintő gombokat (a bekapcsoló gomb hagyományos). Elsőre azt gondolnánk nem működnek, de ez nem hiba, hanem egy plusz funkció; a bekapcsoló gomb rövid megnyomásával lehet őket életre kelteni, ilyenkor háttérvilágítást is kapnak; sötétben nagyon hasznos. Ez az a funkció, amit mostanában előszeretettel kihagynak a mobilokból; persze ha még egyáltalán vannak gombok a kijelző alatt. A szokásos funkciókat vezérelhetjük a gombok segítségével: funkcióváltás, hangerő csökkentés - növelés, lejátszás. Ha beállítottuk a kívánt hangerőt, kikapcsolhatjuk a gombokat, és nem fog véletlenül elállítódni, ha épp sétálunk vele, vagy zsebre tesszük.

gombok_1.jpg

Gombok lezárva.

gombok_2.jpg

Gombok bekapcsolva, háttérvilágítással.

 

A tartozékok a szokásosak: töltő kábel és jack kábel.

003_tartozek.jpg

Az alja gumiborítást kapott, hogy stabilan álljon és ne rezonáljon.

006.JPG

A teszt:

Bekapcsoláskor sajnos nem ért újabb meglepetés, pont úgy szól, mint amilyen kicsi. 2x3.5 W, ez épp a konyhába, vagy egy kisebb szobába elég. Hasonló a karaktere, mint a Remax RB M15-nek. Nagyon kevés hang jut el hozzánk a mélytartományból, nem ez lesz mindenki kedvenc bulihangszórója. Talán kicsit több a magas, ez a hallgatott számok keverésétől függően néha előny, néha hátrány. Több a cin, de ha nem tökéletes a lejátszott szám, akkor néha sziszegősek a magasak. Egész hallgatható, de a kis méret nem csak a frekvenciaátvitelre, hanem a hangerőre is rányomja a bélyegét. Oda-vissza kapcsolgatva a két hangszóró között, feltűnik, hogy az M15 milyen tompán szól az M20-hoz képest; mégiscsak kell a több magas.

005.JPG

 

Összegzés:

A külső és az összeszerelési minőség nagyon jó, 3 féle színben kapható: sötétkék, pezsgőarany és rozéarany. A kikapcsolható gombok is jól jöhetnek néha. Ha kis méretű hangszórót szeretnénk és vágyunk dübörgésre, tehetünk vele egy próbát. Nem szól rosszul, de ennyi pénzért van nagyobb teljesítményű és persze sokkal nagyobb méretű bt hangszóró.

010.JPG

A hangszórót itt tudod megvásárolni 1 év garanciával, a Tech Butiknál.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon és oszd meg ismerőseiddel, minél többen tudjanak róla. 

 

 

Összehasonlítva az eddig tesztelt Remax-ok:

M11 (teszt): a legnagyobb méret, és a legjobb hang a legolcsóbban. Jack csatlakozó és Micro SD kártya olvasás, telefon kihangosítás és négyféle szín.

M9 (teszt): dizájn mindenekelőtt, de a hangjáról sem feledkeztek meg. Jack csatlakozó és Micro SD kártya olvasás, telefon kihangosítás és négyféle szín.

M15 (teszt): a legkönnyebben hordozható, méretéhez képest jó hang, kismértékben vízálló. Micro SD kártya olvasás, telefon kihangosítás.

 

 

A szerzőről:

 

25 éve hobbim a házimozi és a számítástechnika. Évek óta gyűjtöm az információkat magyar, angol és német tesztekből és fórumokon. Egy barátom megkérdezte, hogy van-e kedvem teszteket írni, így kezdtem el a blog-ot. Eddig csak olvastam a fórumokat, mostantól meg is osztom az eddig összegyűjtött infókat. Csak teszteket írok, nem fizetett hirdetéseket. Tervezem, hogy a jövőben házimozi témájú cikkeket is írok.

 

Magno 88